Press

Ἐν ἀρχῇ ἦν

Η εσωτερική κίνηση για μια νέα αρχή

Στην Θεογονία του Ησίοδου η Αρχή του κόσμου μας ολάκερου όπως τον ξέρουμε έγινε μέσα από το Χάος, την Γαία την ευρύστερνη και τον Έρωτα τον πιο ωραίο ανάμεσα σε θνητούς και αθανάτους. Μετά ακολούθησαν το Έρεβος και η Νύχτα. Και από την Νύχτα κατόπιν ο Αιθέρας και η Ημέρα. Και έπειτα από την Γαία ισότιμα εξήλθε ο Ουρανός, γεμάτος άστρα, για να προστατεύει καλύπτοντας από παντού τη Γη, ως έδρα των μακαρίων Θεών.

Στην δική σου Θεογονία, στην δική σου πλάση, στην ζωή και στην Ύπαρξη σου, πώς συναντάς το Χάος και την Γη του κόσμου ολάκερου; Αφήνεις τον ΄Ερωτα να σε οδηγήσει; Μπορείς να κινείσαι ελεύθερα από το βαθύ σκοτάδι στην λαμπερή σου μέρα με ψυχικό σθένος και εστίαση; Πώς διανέμεις την ζωτική σου ενέργεια και πώς προστατεύεις την Θεϊκή σου έδρα; Πώς γειώνεις τις επιθυμίες σου και πώς πραγματώνεις τις επιτυχίες σου;

 Το πρώτο βιωματικό σεμινάριο της χρονιάς μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο κοιτάει τις ποιότητες που χρειάζεσαι για να κάνεις μία νέα αρχή σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής σου. Κοιτάμε τους στόχους σου και τα εμπόδια που ενδεχόμενα φοβάσαι ότι μπορείς να συναντήσεις. Εξερευνούμε τις αρχετυπικές ποιότητες μιας επιτυχημένης αρχής και την σχέση μεταξύ διαφορετικών ποιοτήτων που συμβάλλουν στην επιτυχή σύλληψη, εκτέλεση και ολοκλήρωση αυτού που είναι σημαντικό για εσένα, υλικό, συναισθηματικό, διανοητικό, ψυχικό, πνευματικό, κ.α.

Με το βιωματικό αυτό σεμινάριο εργαζόμαστε από κοινού μέσα από ένα βαθύ ιερό χώρο υπερνοημοσύνης στο να επιστρέψεις ξανά εντός σου, σε εκείνο το πρωταρχικό σημείο ισορροπίας, εστίασης και διαύγειας που εξ ορισμού είσαι φτιαγμένη/φτιαγμένος να έχεις για να λάβεις πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική αναζωογόνηση, νέα ισχυρή εστίαση και δημιουργική ενέργεια για τη ζωή σου.

Το σεμινάριο διαρθρώνεται με βάση τις ανάγκες της ομάδας μέσα από Θεραπευτικούς Διαλογισμούς, Πνευματικές Αναπαραστάσεις και Πνευματική Θεραπεία.

 

Για ποιον/α είναι:

Είναι για εσένα που

o   αναζητάς να καταλάβεις και να αγαπήσεις αυτό που είσαι

o   θέλεις να κάνεις πράγματα και να πετυχαίνεις τους στόχους σου

o   αισθάνεσαι αρνητικά συναισθήματα που σε αποτρέπουν να ξεκινήσεις

o   πάσχεις ή αναρρώνεις από μία σοβαρή ασθένεια που σε εμποδίζει να πραγματώσεις τα σχέδιά σου

o   δυσκολεύεσαι να δώσεις νόημα στα πράγματα

o   νοιώθεις κατά περιόδους στασιμότητα ή ότι τα πράγματα δεν προχωράνε όπως θα ήθελες

o   πιστεύεις ότι έχεις πολύ περισσότερα να δώσεις

o   αγαπάς να εξελίσσεσαι και να διευρύνεις το εύρος της ζωής σου

o   οραματίζεσαι την επιτυχία σου

o   λαχταράς αυθεντικές ανθρώπινες σχέσεις

o   θέλεις να έχεις ζωντάνια και ενέργεια

o   θέλεις να συνεχίσεις να αγαπάς ελεύθερα και γενναιόδωρα

 

Για ποιον/α δεν είναι:

Δεν είναι για σένα αν

o   ψάχνεις για μία γρήγορη «λύση μαγικό ραβδί» που «θα φτιάξει δια μαγείας το πρόβλημα»

o   δεν πιστεύεις στην δύναμη και στην σοφία της ζωής

o   δεν νοιώθεις την ανάγκη να κατανοήσεις βαθύτερα και ευρύτερα τις δυνατότητες της ζωής σου

o   αισθάνεσαι άνετα με το αυτό που εσύ πιστεύεις ότι είναι δυνατό

o   είσαι απολύτως υγιής και σε απόλυτη προσωπική ισορροπία

o   δεν σε ενδιαφέρει η κοινωνική συνύπαρξη και συνεισφορά

o   εμπιστεύεσαι μόνο κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους


Χρόνος: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, 10:00 – 16:00 με ενδιάμεσα διαλείμματα

Προσέλευση: 15 λεπτά πριν την έναρξη

Ένδυση: άνετα ρούχα, και καλτσάκια στις πατούσες γιατί εργαζόμαστε χωρίς παπούτσια

 Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ ανά άτομο

 Διοργάνωση: Mandala «body & mind focus» Κατερίνα Λαρή Γαρυφάλλου και The Movement to Life Γεωργία Παναγιωτοπούλου

 Συντονίστρια σεμιναρίου: Γεωργία Παναγιωτοπούλου, Πνευματική Θεραπεύτρια, Ομιλήτρια, Μέντορας


Πρόσθετες πληροφορίες της θεραπευτικής προσέγγισης

Η Πνευματική Θεραπεία και η Πνευματική Αναπαράσταση λειτουργεί για κάθε αποτύπωμα ζωής που νιώθεις μέσα σου και είναι ιδανική για προβλήματα που η πηγή τους είναι πέρα από εσένα και σου προκαλούν ανεπίλυτες συγκρούσεις, πόνο και βάσανα. Έχει ένα ευρύ θεραπευτικό φάσμα κοιτώντας με συμπόνοια «αυτό που σε τρώει μέσα σου», για παράδειγμα ένα σωματικό σύμπτωμα, μια ψυχική ασθένεια, τραύματα, φόβους, την ανάγκη σου για να ανήκεις, για αυτοεκπλήρωση, επιτυχία, εσωτερική γαλήνη, χρήματα, ευτυχία, χαρά. Εργάζεται επίσης εξαιρετικά για όλα τα ζητήματα των ανθρώπινων σχέσεων,  μαμάς, μπαμπά, σχέσεις συντρόφων, συμπτώματα των παιδιών, καθώς και όλα τα πρότυπα της δικής σου γενεαλογίας που διέπουν την τωρινή σου συμπεριφορά.

Ένας από τους τρόπους που γίνεται η Πνευματική Θεραπεία είναι μέσω της Πνευματικής Αναπαράστασης. Η Πνευματική Αναπαράσταση είναι η μετεξέλιξη της Συστημικής ή αλλιώς Οικογενειακής Αναπαράστασης όπως την εδραίωσε στον κόσμο ο Μπέρτ Χέλιγνκερ.  Όπως ακριβώς και η Συστημική/Οικογενειακή Αναπαράσταση, η Πνευματική Αναπαράσταση επιτρέπει να γίνει γνωστό αυτό που βρίσκεται στο ασυνείδητό σου. Επειδή όμως λειτουργεί μέσα από το Μεγάλο Πεδίο της Ανθρώπινης Συνειδητότητας, της Ζωής και του Πνεύματος, δηλαδή το Μεγάλο Πεδίο της Ζωής, επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα και εσωτερικές κινήσεις αναδιοργάνωσης της ζωής σου ταυτόχρονα σε διαφορετικά θεραπευτικά επίπεδα, προσφέροντας λύσεις εκεί που άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις σταματούν.

 Είναι μια βαθειά, βιωματική μέθοδος θεραπείας και αυτογνωσίας.

Όλες και όλοι που αισθάνονται το κάλεσμα είναι ευπρόσδεκτες-ευπρόσδεκτοι!


Απόσπασμα από την Θεογονία του Ησίοδου

(διάβαζέ το κάθε μέρα μέχρι την μέρα του σεμιναρίου)

 

Ησίοδος Θεογονία

Στίχοι 116-128

(Μτφρ. Σταύρος Γκιργκένης, 2001, Ησίοδος «Εργα και Ημέραι», «Θεογονία» Εκδόσεις Ζήτρος)

 

ἤτοι μὲν πρώτιστα Χάος γένετ᾽· αὐτὰρ ἔπειτα Γαῖ᾽ εὐρύστερνος, πάντων ἕδος ἀσφαλὲς αἰεὶ ἀθανάτων οἳ ἔχουσι κάρη νιφόεντος Ὀλύμπου, Τάρταρά τ᾽ ἠερόεντα μυχῷ χθονὸς εὐρυοδείης,

ἠδ᾽ Ἔρος, ὃς κάλλιστος ἐν ἀθανάτοισι θεοῖσι, λυσιμελής, πάντων τε θεῶν πάντων τ᾽ ἀνθρώπων δάμναται ἐν στήθεσσι νόον καὶ ἐπίφρονα βουλήν.

 

ἐκ Χάεος δ᾽ Ἔρεβός τε μέλαινά τε Νὺξ ἐγένοντο·Νυκτὸς δ᾽ αὖτ᾽ Αἰθήρ τε καὶ Ἡμέρη ἐξεγένοντο, οὓς τέκε κυσαμένη Ἐρέβει φιλότητι μιγεῖσα.

 

Γαῖα δέ τοι πρῶτον μὲν ἐγείνατο ἶσον ἑωυτῇ Οὐρανὸν ἀστερόενθ᾽, ἵνα μιν περὶ πάντα καλύπτοι, ὄφρ᾽ εἴη μακάρεσσι θεοῖς ἕδος ἀσφαλὲς αἰεί.

Στ αλήθεια πρώταπρώτα το Χάος έγινε. Κι ύστεραη πλατύστερνη η Γη, η σταθερή πάντοτε έδρα όλωντων αθανάτων που την κορφή κατέχουνε τουχιονισμένου Ολύμπου, και τα ζοφώδη Τάρταρα στομυχό της γης με τους πλατιούς τους δρόμους. Αλλά κιο Έρωτας που ο πιο ωραίος είναι ανάμεσα στους αθάνατους θεούς, αυτός που παραλύει τα μέλη και όλων των θεών κι ανθρώπων την καρδιά δαμάζει μες στα στήθη και τη συνετή τους θέληση.

Κι από το Χάος έγινε το Έρεβος κι η μαύρη Νύχτα. Κι από τη Νύχτα πάλι έγιναν ο Αιθέρας και η Ημέρα: αυτούς τους γέννησε αφού συνέλαβε σμίγοντας ερωτικά με το Έρεβος.

Και η Γη γέννησε πρώτα ίσον μ αυτή τον Ουρανό που ναι γεμάτος άστρα, να την καλύπτει από παντού τριγύρω και να ναι έδρα των μακαρίων θεών παντοτινά ασφαλής.

 

katerinaἘν ἀρχῇ ἦν