Κατερίνα Λαρή-Γαρυφάλλου

Κατερίνα Λαρή-Γαρυφάλλου

Η Κατερίνα είναι αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης με πολλές διακρίσεις από το έτος 1994 ως το 2000. Είναι πτυχιούχος κλασικού μπαλέτου του «Royal Academy of Dancing». Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως fitness trainer σε groups και ως personal trainer.

Το έτος 2000 σηματοδοτεί την παρθενική της επαφή με την yoga. Έκτοτε η αγάπη της για αυτήν εξελίσσεται σε πάθος. Η φιλοσοφία της yoga την συνεπήρε κι έτσι από το 2005 ξεκίνησε κάθε χρόνο ταξίδια στην Ινδία όπου εκπαιδεύεται κοντά στους γκουρού της yoga: Swami Saradananda, Yogacharya Saji P.K., Swami Omkar είναι μερικοί μόνο από τους δασκάλους της και καθοδηγητές της.

Ανακάλυψε ότι η yoga αποτελεί τρόπο ζωής και σκέψης, ότι προάγει την σχέση του σώματος με τον νου και αποτελεί φυσική θεραπεία για πολλές από τις ψυχοσωματικές παθήσεις του σημερινού ανθρώπου.

Έχει αφοσιωθεί πλέον ολοκληρωτικά στη Hatha Yoga και την Sivananda Yoga προσεγγίζοντας την πάντα από την θεραπευτική πλευρά της Yoga Therapy.

Η εκπαίδευσή της και η αναζήτησή της στον κόσμο της Yoga είναι διαρκής. Παρακολουθεί σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό την συνεχή ενημέρωσή της, μαθαίνοντας όλο και περισσότερα. Έχει διδαχτεί από εξαιρετικούς δασκάλους όπως οι Michael Gannon, Roberto Milletti, CatAlip-Douglas, Yogi Ashokananda, Esther Ekhart, Pau Castellsague, Desiree Rumbaugh, Sue Elkind και την Alexandra Ruiz, τα συστήματα: Anusara Yoga, Jivamukti Yoga, Acro Yoga, Aerial Yoga, Prenatal Yoga και Yoga for Kids.

Έχει εκπαιδεύσει και άλλους δασκάλους Hatha Yoga και τους έχει μυήσει στη φιλοσοφία της.

Έχει ιδρύσει το “MANDALA” (www.mandalastudio.gr) στο Χαλάνδρι, όπου καθοδηγεί και μυεί τους μαθητές και τις μαθήτριές της, μέσα από την yoga να ασκηθούν και παράλληλα με βάση την ινδική φιλοσοφία, να ανακαλύψουν την yoga ως μία εναλλακτική μέθοδο για μια πιο ισορροπημένη ζωή, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους στις πιο βαθιές πτυχές του και εν τέλει να βρουν την χαρά της ζωής. Έχει πιστούς μαθητές για πολλά χρόνια. Αυτοί, αλλά και οι νέοι μαθητές της, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα προγράμματα του Mandala στα οποία συμπεριλαμβάνονται πέραν των άλλων και Aerial Yoga, Prenatal Yoga, Yoga for Kids και Parents-Child Yoga. Ακόμα διοργανώνει κάθε χρόνο Yoga Retreats στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με το ετήσιο ταξίδι της τα τελευταία δέκα χρόνια, με τους μαθητές της στην Ινδία, τους φέρνει πιο κοντά στην σοφία της yoga.

Ανακάλυψε ότι η yoga αποτελεί τρόπο ζωής και σκέψης, ότι προάγει την σχέση του σώματος με τον νου και αποτελεί φυσική θεραπεία για πολλές από τις ψυχοσωματικές παθήσεις του σημερινού ανθρώπου.

Gallery

Yoga For Kids
Aerial Yoga
Anjaneyasana
Eka Pada Raja Kapotasana
Yoga with Wheel
Camatkarasana
Yoga For Kids
Yoga with Wheel
managerAbout