Press

Ανακαλύπτοντας τα δικά μας μονοπάτια

Αναστασία Ζησούδη


Η αρχή της πνευματικής μας πορείας είναι άκρως προσωπική και όλοι μπαίνουμε σε ένα μονοπάτι που μας μιλάει, ακόμα κι αν είναι διαφορετικό από τον διπλανό μας.


Η επαφή με τη δική μας πνευματικότητα είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Ο καθένας από εμάς έλκεται από διαφορετικά μονοπάτια για να ξεκινήσει την προσωπική του πορεία προς την αφύπνιση σε μια μεγαλύτερη εμπειρία του εαυτού του. Διδασκόμαστε πολλές φιλοσοφίες και πεποιθήσεις ως παιδιά, αλλά το σημαντικό είναι να βρούμε τον δικό μας τρόπο να τις κατανοήσουμε και να τις εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Όλοι σε κάποιο στάδιο της ζωής μας, είτε στην εφηβεία είτε στην ενηλικίωση μας, είναι πιθανό να αναγνωρίσουμε την απήχηση που έχουν οι πεποιθήσεις μας στη ζωή μας και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε ή να κρατήσουμε κάτι σύμφωνα με αυτά που πιστεύουμε και με τον δρόμο που έχουμε επιλέξει.

Η εσωτερική μας καθοδήγηση θα μας κατευθύνει προς τον δρόμο που αισθανόμαστε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε… Αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε από τον τρόπο που θα μας κάνει να νιώθουμε μέσα μας. Θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας και μας ενέπνευσε, μπορεί να συναντήσουμε κάποιον ιδιαίτερο άνθρωπο που μοιράζεται τις εμπειρίες του μαζί μας με τρόπο που μας ενδιαφέρει αρκετά, μπορεί να παρατηρήσουμε ένα έργο τέχνης και να μας αφυπνίσει κάτι, να τραβήξει την προσοχή μας μία λέξη, μία φράση ή μια διάλεξη. Κάποιοι μπορεί να βρουν το δρόμο τους περνώντας μέσα από την εμπειρία της ασθένειας και αυτό να τους κάνει να δουν διαφορετικά τη ζωή, ενώ άλλοι μπορεί να αναζητήσουν τη σωματική βελτίωση ή την εσωτερική ηρεμία και να σκοντάψουν πάνω στη γιόγκα ή τον διαλογισμό.

Καθώς αφυπνίζουμε τον εαυτό μας με ότι μας τραβάει την προσοχή, θα είμαστε πιο συντονισμένοι με αυτό που νιώθουμε ότι είναι σωστό για εμάς. Το σύμπαν μιλάει σε όλους μας μέσω άπειρων καναλιών, αλλά ο καθένας μας έχει τη δική του συχνότητα. Είναι ωραίο να ακούς τι μπορεί να έχει βοηθήσει τον καθένα στην προσωπική του διαδρομή αλλά μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε τι πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε εμπνευσμένοι, αφυπνισμένοι, συνδεδεμένοι, συνειδητοποιημένοι και ζωντανοί.

Όποιος κι αν είναι ο δρόμος μας, ας είναι εμπνευστικός και γεμάτος όμορφες αλλαγές!

katerinaΑνακαλύπτοντας τα δικά μας μονοπάτια