Press

Dharma Maha Sadhana – The Great Practice

με την Έλενα Μουρατίδου

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσουμε παρέα αυτές τις 2,5 ώρες τα καλύτερα και τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της πλούσιας παράδοσης της Dharma Yoga, όπως τα μοιράστηκε μαζί μας, ο μεγαλύτερος γιόγκι εν ζωή του Δυτικού Κόσμου, Sri Dharma Mittra. (www.dharmayogacenter.com)

Dharma Maha Sadhana
 Η πρακτική περιλαμβάνει μία σειρά από δυναμικές και εξισορροπιστικές Άσανα (στάσεις, θέσεις), τεχνικές που εξομαλύνουν το νευρικό μας σύστημα και στοχεύουν στην καλύτερη κατανομή της ζωτικής ενέργειας (Πραναγιάμα), Τεχνικές εσωτερικού καθαρισμού (Κρίγια), Απαγγελίες Μάντρα, Τεχνικές Χαλάρωσης και Διαλογισμού. Κάθε Μάχα Σάντανα ολοκληρώνεται με την όμορφη και ξεκούραστη πρακτική της Yoga Nidra και ακολουθεί ένα μοίρασμα χαράς και αγάπης, γνωστό και ως Asana Jam.
Η Dharma Maha Sadhana είναι μία βαθιά και συνειδητή πρακτική που φέρνει σε ισορροπία τη θηλυκή, δημιουργική φύση και την αρσενική υποστηρικτική φύση και βοηθάει τον ασκούμενο να περπατήσει σταθερά στο μονοπάτι της Αυτογνωσίας.

Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα των ασκούμενων.
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
18:00 – 20:30
*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2114090169

Η Έλενα Μουρατίδου είναι Δάσκαλα Γιόγκα, πιστοποιημένη από το Dharma Yoga Center (NYC), Jamtse School of Yin Yoga (USA), Bihar Yoga Bharati Institute (India) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yoga Alliance E-RYT® 500, YACEP®. Μετά από πολλές εκπαιδεύσεις στη Γιόγκα και στις Εναλλακτικές Ενεργειακές Θεραπείες κοντά στους πιο καταξιωμένους δασκάλους από όλο τον κόσμο, η Έλενα έγινε Yoga Sannyasin (BYB, Ινδία) και άρχισε να ακολουθεί έναν ολιστικό τρόπο ζωής ασκώντας την γιόγκα και διάφορες θεραπευτικές πρακτικές.
 
Το 2012, μαζί με τον σύζυγο της, ίδρυσαν το Anahata Yoga Studio, ένα χώρο όπου η Δυτική Γιόγκα συναντά τις πρακτικές της Ανατολικής Πνευματικής Θεραπείας υποστηρίζοντας μια ολιστική προσέγγιση στη ζωή. Το 2014, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου και μέντορα της, Sri Andrei Ram και του θεραπευτή από το Περού Dr. Pio, μυήθηκε σε πνευματικές πρακτικές των Αυτόχθονων Λαών, ένα μονοπάτι που συνεχίζει να ακολουθεί με αγάπη και αφοσίωση. Το 2018, η Έλενα έγινε μητέρα της γλυκιάς ‘Iριδας. Η μητρότητα τη βοήθησε να ανακαλύψει την εσωτερική κλήση της και να δουλέψει πιο ειδικά με τις γυναίκες, ενδυναμώνοντας το Αρχέτυπο της Θεάς Πολεμίστριας που έχουν μέσα τους. Με οδηγό την θηλυκή αυτή ενέργεια, εκπαιδεύει τις γυναίκες να αναπτύξουν τις απεριόριστες δυνατότητες τους και να πιστέψουν στην εσωτερική τους δύναμη.
 
Ακολουθώντας την αγάπη της για έναν ολιστικό τρόπο ζωής, παρακολουθεί το Ayurvedic Healing Course υπό την επίβλεψη του American Institute of Vedic Studies και του Dr.David Frawley, παγκόσμιου φήμης καθηγητή Ινδικής Φιλοσοφίας (Acharya) και συγγραφέα. Τελευταία, εκπαιδεύεται στην Ινδική μουσική και στις θεραπευτικές δονήσεις μέσω του ήχου υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μουσικών.
 
Δασκάλα των δασκάλων με μαθητές σε όλο τον κόσμο, η Έλενα ταξιδεύει συνεχώς για να συντονίσει και να διδάξει εκπαιδευτικά προγράμματα 200 και 300 ωρών της Yoga Alliance®, όπως και Holistic Lifestyle Retreats, Φιλοσοφία της Γιόγκα, Inner Healing Practices, Women Empowerment Circles και Εκπαιδευτικά Προγράμματα Aerial Yoga.
 
Η διδασκαλία της γιόγκα, για την Έλενα σημαίνει,να μοιράζεσαι τη ζωή, να προσφέρεις Αγάπη, να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα σε όλα τα όντα. Η προσέγγιση της στη διδασκαλία αυτή ,είναι αποτέλεσμα προσωπικής μεταμόρφωσης. Προσφέρει μια μίξη της επιστήμης της Classical Hatha-Raja Yoga, με πρακτικές από την παράδοση των Native American, καθώς και με χρήση θεραπευτικών δονήσεων του ήχου. Στοχεύει σε ένα ολιστικό ταξίδι προς την εσωτερική ευτυχία και αρμονία. Διδάσκει πως μέσα από την εσωτερική μας αυτή θεραπεία, μπορούμε να φτάσουμε στο Ανώτατο Επίπεδο της Συνειδητότητας και να αλλάξουμε τον κόσμο μας προς το καλύτερο.
 
Οι διδασκαλίες της είναι μια προσφορά στην Ιερή Γυναίκα, τη Μητέρα-Θεά, την Pacha Mama.
katerinaDharma Maha Sadhana – The Great Practice