Press

Προγεννητικός Δεσμός Μητέρας & Εμβρύου

συντονίζει η Λένα Πεπονή

« Μαμά έλα να γνωριστούμε ……»


Σ αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε την σημαντικότητα σχέση και αλληλεπίδραση σας με το αγέννητου μωρού σας. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες της Νεύρο-ψυχολογίας, η διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί την βάση για την μετέπειτα ψυχο-συναισθηματική, νοητική και κοινωνική εξέλιξη του. Συγκεκριμένα, οι πρώιμες αισθητηριακές- συναισθηματικές εμπειρίες και ερεθίσματα του εμβρύου μέσα από το σώμα της μητέρας του, καθορίζουν τα θεμέλια για την μετέπειτα αίσθηση ασφάλειας, αυτοεκτίμησης, ψυχικής ανθεκτικότητας αλλά και την βιολογική, κοινωνική ανάπτυξη του.
Μέσα από Παιγνιοθεραπευτικές, δημιουργικές τεχνικές, βασισμένες σε αισθητηριακές εμπειρίες, όπως κίνηση, παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό, πλάσιμο ιστοριών, ζωγραφική κλπ.., θα έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματα σας, τις ανησυχίες σας, τις ανάγκες σας αλλά και την φροντίδα, την υποστήριξη που χρειάζεστε. Επιπλέον, θα αναγνωρίσετε τις ανάγκες του μωρού σας και θα πειραματιστείτε στην προ- γέννησης σύνδεση μεταξύ σας, η οποία αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» για τις επόμενες υγιείς σχέσεις του.
Απευθύνεται:
Η συνάντηση αφορά γυναίκες που ήδη διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης, αλλά και αυτές που ενδιαφέρονται να συλλάβουν ή έχουν ξεκινήσει την διαδικασία σύλληψης.

Σας περιμένουμε με άνετα ρούχα!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2114090169

Συντονίστρια: Λένα Πεπονή, Ψυχοθεραπεύτρια.
Δραματοθεραπεύτρια


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ:
Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανα μεταπτυχιακό στο University of Kent, England. Επιπλέον, παρακολούθησα μαθήματα Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας στο American College of Greece. Μετεκπαιδεύτηκα ως Δραματοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα», το οποίο συνδέεται εποπτικά με το Roethampton University, England καθώς και στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο «Το Έρμα» ως Παιγνιοθεραπεύτρια.
Eχοντας πολύχρονη εμπειρία με ομάδες ενηλίκων, παιδιών και συμβουλευτική γονέων, αναγνωρίζω τις δυσκολίες και τα εμπόδιά τους και ειδικεύομαι σε προγράμματα βιωματικής ανάπτυξης τους .
Η ιστοσελίδα του Ψυχοθεραπευτικού μου Κέντρου είναι :
www.mycreative-therapy.gr
Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών, καθώς και της Ευρωπαϊκής, Επαγγελματικής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών.

katerinaΠρογεννητικός Δεσμός Μητέρας & Εμβρύου