Press

Γιόγκα και Παιδί

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την παιδική γιόγκα με ένα παιχνίδι...

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την παιδική γιόγκα με ένα παιχνίδι…
Ένα παιχνίδι χωρίς ανταγωνισμό, όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν όλο τους το σώμα και όλες τους τις αισθήσεις! Παίζοντας λοιπόν, γνωρίζουν τον κόσμο της γιόγκα…

Οι asana (πόζες) μπαίνουν σε ιστορίες, γίνονται ζώα και αντικείμενα, τα παιδιά τις εκτελούν και σταδιακά αυξάνεται η σωματική δύναμη και η ευλυγισία τους. Ταυτόχρονα βελτιώνεται ο κινητικός συντονισμός και η ισορροπία. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής χρειάζεται να συγκεντρωθούν για να εκτελέσουν μια asana (πόζα) αλλά και για να ακολουθήσουν οδηγίες που τους δίνονται προφορικά, αυτό τα βοηθάει να αυξήσουν την ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής. Επίσης μαθαίνουν να ελέγχουν, να «ακούνε», να συγκεντρώνονται στο σώμα τους και να εκτελούν τις διάφορες asana με επίγνωση. Επιπλέον, εκπαιδεύονται να αναπνέουν συνειδητά και να χαλαρώνουν, δεξιότητες που μπορούν αργότερα να τις μεταφέρουν και στην καθημερινότητα τους, στο σχολείο, σε περίοδο εξετάσεων, αγώνων και οποτεδήποτε νιώσουν άγχος.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σ” ένα πλαίσιο που δεν υπάρχει ανταγωνισμός και πίεση. Έτσι νιώθουν πως δεν είναι και τόσο τρομερό να «αποτύχει» κανείς. Μαθαίνουν πως όλοι οι άνθρωποι, όλα τα όντα συνδεόμαστε και αναπτύσσουν ενσυναίσθηση.

Αρθρογραφεί για το Mandala Studio η Μπατζιλάκη Κατερίνα ειδική παιδαγωγός

managerΓιόγκα και Παιδί

Δείτε Περισσότερα