Ξένια Ηλινά

Ξένια Ηλινά

Η Ξένια ξεκίνησε την πρακτική της το 2011 στο Anahata Yoga Studio στη Θεσσαλονίκη δίπλα στην Έλενα Μουρατίδου, με την οποία και ολοκλήρωσε την πρώτη της εκπαίδευση Yoga 200hr Teachers Training course στο Anahata Yoga Academy. Παρέμεινε για αρκετά χρόνια κοντά της ως συνεργάτης και βοηθός στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Με στόχο την εξέλιξη αλλά και την αναζήτηση νέων εμπειριών ολοκληρώνει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Aerial Flow Yoga Technique.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια με πολλους και αξιόλογους δασκάλους, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο ο καθένας συνέβαλαν στην εξέλιξη της διδασκαλίας αλλά και της προσωπικότητάς της.

Μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες στην πορεία αυτή ήταν και η συμμετοχή στο σεμινάριο Dharma Yoga με τον Sri Dharma Mittra στο Λονδίνο.

Παραμένοντας μαθήτρια συνεχίζει να εξελίσσει την προσωπική της πρακτική. Αυτό αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τη συμμετοχή στο Hatha ­ Raja Yoga Training course στη Βαρκελώνη το 2015, με τον μοναδικό Sri Andrei Ram, το οποίο άνοιξε και ξεκλείδωσε μέσα της καινούργιους ορίζοντες.

Το 2016 ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Delivering Mindfulness Meditation to others» (Mindfulness Meditation Facilitation Program) με τον σπουδαίο δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο Michael Stone, όπου βρίσκει τoν εαυτό της ακόμα περισσότερο ως ασκούμενη και ως δασκάλα.

Οι δυο κατευθύνσεις, Mindfulness & Hatha Raja Yoga, που μιλάνε στην καρδιά της, συνεχίζουν να την οδηγούν, να διασταυρώνονται και να θρέφουν την πρακτική της συνεχώς. Και οι δύο δάσκαλοι παραμένουν πηγή έμπνευσης και η κινητήριος δύναμη.

Έχει εντρυφήσει στη μελέτη των πρακτικών mindfulness συνεχίζοντας την εκπαίδευση της με τρία εξειδικευμένα προγράμματα: «Pranayama: Yoga Breathing in Depth», «The Psychology of Yoga and Mindfulness», «The New Wave of Yoga».
Διδάσκει καθημερινές τάξεις, συμμετέχει στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δασκάλων Γιόγκα 200 & 300 ωρών και εξελίσσεται συνεχώς.

Επιθυμία της είναι να συνεχίζει να μοιράζεται την πρακτική της, και μέσα από τη δική της προσωπική μεταμόρφωση να μεταμορφώσει τον κόσμο.

Ξένια Ηλινά