Press

Yin Yoga «Η τέχνη της παράδοσης»

με την Κωνσταντίνα Κλαδίτη

«Το συναίσθημα είναι σωματικό γεγονός και η ζωή είναι μία σωματική εμπειρία»    Β. Ράιχ


 

Το να μένεις απαλός απέναντι στην βαρβαρότητα της εποχής αποτελεί πρόκληση στη σημερινή πραγματικότητα και ιδιαίτερα σε ένα ταχύτατο κόσμο που θέλει να πετυχαίνει  και να αριστεύει, ξεχνώντας να αναπνέει, να αισθάνεται, να βιώνει. Με την πρακτική της Yin Yoga δίνουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας, στην παρατήρηση της αναπνοής, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Το γιόγκικο στρωματάκι αντιπροσωπεύει το εργαστήρι που σμιλεύουμε το σώμα, τον νου και κατ’επέκταση τον χαρακτήρα μας. Μέσα από την πρακτική της ανακαλύπτουμε την θηλυκή μας ενέργεια και συνδεόμαστε με το στοιχείο της γης.

Αφουγκραζόμαστε τις εντάσεις μας καλλιεργώντας τα στοιχεία της Μητέρας: την Καλοσύνη, τη Συμπόνοια και την Αποδοχή και με αυτή τη στάση μαλακώνουμε τις αντιστάσεις, την σκληρότητα, την δυσκαμψία και μαθαίνουμε να αφηνόμαστε, να παραδιδόμαστε μέσα στις στάσεις με μία ήσυχη διαλογιστική διάθεση.

Στη Yin Yoga κρατάμε τις στάσεις για εκτεταμένη χρονική διάρκεια και εισχωρώντας πιο βαθειά, επιτρέπουμε να χαλαρώσει το μυικό σύστημα.

Οι στάσεις αυτές ασκούν μία απαλή τάση στον συνδετικό ιστό (περιτονίες, τένοντες και σύνδεσμοι) και ιδιαίτερα στον συνδετικό ιστό της μέσης, τη λεκάνης και των ισχίων.

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε ένα μαγευτικό ταξίδι αποκάλυψης και εξερεύνησης στις πιο λεπτές πτυχές της ύπαρξής μας, δίνοντας έμφαση στο άνοιγμα της λεκάνης και των ισχίων, απελευθερώνοντας κάθε συναισθηματική και ψυχική ένταση. Συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι θα είναι κομμάτια ποίησης και μουσικής που ξεκλειδώνουν το συναίσθημα και την καρδιά.


 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

19:00 – 21:30

Το μάθημα είναι κατάλληλο για όλους και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.


 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 
Πληροφορίες – Εγγραφές στο τηλέφωνο 2114090169

 

 


 

 

katerinaYin Yoga «Η τέχνη της παράδοσης»