Press

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Καθώς η γιόγκα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αθλητές ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν την πρακτική τους στο άθλημά τους συνδυάζοντας και τα δύο για να διορθώσουν ανισορροπίες στον οργανισμό τους και το σώμα τους. Επίσης η ενσωμάτωση ενός προγράμματος γιόγκα στην προπόνηση των αθλημάτων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του κάθε αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ.

Η γιόγκα προσφέρει πολλές ασκήσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική γυμναστική μας. Οι περισσότεροι αθλητές ασκούνται με βάρη και άλλες μεθόδους με επαναληπτικές κινήσεις οι οποίες δυναμώνουν συγκεκριμένες ομάδες μυών, αγνοώντας άλλες με αποτέλεσμα να αφήνει κάποιες περιοχές του σώματος αδύναμες και δύσκαμπτες. Είτε είσαι σκιέρ, ποδοσφαιριστής ή παίζεις μόνο γκολφ, η γιόγκα έχει να σου προσφέρει ένα δυνατό στοιχείο για την απόδοση στο σπορ της προτίμησής σου, κι αυτό είναι η σχέση σώματος και νου.

Η γιόγκα μπορει να βοηθήσει τον αθλητή να αναπνέει καλύτερα και με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσει την ισορροπία ,την ευλιγυσία, τη δύναμη και την αντοχή. Αν και η σωστή αναπνοή είναι στη βάση της εκπαίδευσης κάθε αθλήματος οι περισσότεροι αθλητές την αγνοούν. Η γιόγκα θα φέρει συνειδητοποίηση κι η αναπνοή θα γίνει καλύτερη διορθώνοντας αυτή την έλλειψη που είναι σημαντική σε κάθε σπορ.

Μπορούμε να προσαρμόσουμε τη γιόγκα στις προσωπικές μας ανάγκες και εκτός απο μια όμορφη άσκηση να γίνουμε συνειδητοί στην κίνηση προσθέτοντας μια άλλη διάσταση στη ροή του σώματος και την ευελιξία του, αντικατοπτρίζοντας ένα διαυγές μυαλό σε πλήρη λειτουργία.

Αναστασία Ζησούδη

managerΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ